Bij Vinyleers draait het niet alleen om platen, maar ook om de apparatuur die nodig is om van die muziek te genieten. Wanneer we collecties opkopen, krijgen we vaak ook audioapparatuur mee. Soms zijn dit standaard producten zoals cd-spelers en versterkers uit de jaren 90 maar heel af en toe komen we ook heel bijzondere apparaten tegen.

Een van de meest opmerkelijke vondsten was een collectie van iemand die heel veel bandrecorders had verzameld. Deze collectie bevatte bandrecorders van merken zoals Studer, Revox en TEAC. De verzameling was zo groot dat de apparatuur overal in zijn huis stond. We hebben uiteindelijk acht pallets vol met audioapparatuur uit zijn huis gehaald. Het was indrukwekkend hoeveel mooie en bijzondere apparaten hieruit kwamen.

We hebben het grootste deel van de apparatuur verkocht maar een aantal ervan hebben we zelf gehouden zoals een Studer die momenteel zorgvuldig gereviseerd wordt. Een ander topitem was een TEAC X-2000R. Dit was de recorder die bekend werd door Pulp Fiction. In de scene waarin Mia zelfmoord pleegt door een overdosis zet zij het nummer "Girl You'll Be a Woman Soon" door "Urge Overkill" aan. We hebben deze machine laten nakijken door Marcel van Zed Audio Lab

Mocht je interesse hebben in unieke audioapparatuur, stuur dan een mailtje naar info@vinyleers.com. We houden je dan op de hoogte van wat er beschikbaar is.

Daarnaast kun je je abonneren op onze nieuwsbrief en ons volgen op Instagram.
Wanneer we iets speciaals binnenkrijgen, vermelden we dit namelijk in onze nieuwsbrief en we laten altijd de meest interessante vondsten zien op ons Instagram-kanaal.

×