Het correct bewaren van je platen is essentieel om hun kwaliteit en levensduur te behouden. Bij Vinyleers weten we hoe belangrijk het is om zorgvuldig met je waardevolle verzameling om te gaan. Daarom delen we graag enkele tips over hoe je je platen het beste kunt bewaren.

Het belangrijkste advies is om je platen rechtop te bewaren. Plaats ze verticaal op hun kant, net als boeken in een boekenkast. Het is cruciaal om ze niet plat op elkaar te stapelen of schuin neer te zetten, omdat dit de platen kan vervormen en de groeven kan beschadigen.

Een veelgemaakte fout is het opstapelen van dozen met platen. Als je een doos vol platen hebt, plaats dan geen andere dozen erbovenop. Het gewicht kan ervoor zorgen dat de platen kromtrekken, wat de geluidskwaliteit aanzienlijk kan verminderen.

De ideale manier om je platen te bewaren is in een binnenhoes, die vervolgens in een buitenhoes wordt geplaatst. Dit biedt extra bescherming tegen stof en krassen. Zorg ervoor dat de platen rechtop staan en dat alle hoezen dezelfde kant op zijn gericht. Op deze manier kun je gemakkelijk aan de kaft zien welke plaat het is zonder ze eruit te hoeven halen.

Door deze eenvoudige maar effectieve tips te volgen, kun je de kwaliteit van je platen behouden en er jarenlang van blijven genieten. Bij Vinyleers staan we altijd klaar om je te helpen met advies en tips over het onderhoud van je collectie, zodat je kunt blijven genieten van de muziek zoals die bedoeld is.

×